poniedziałek

# Szarlotka trochę inaczej- Ciasto bez pieczenia

Hej, dzisiaj zapraszam Was na ciasto bez pieczenia. Dziś to co prawie każdy lubi- szarlotka;)
 





 
Składniki na małą tortownicę:
-2 duże opakowania petitków lub biszkopcików
-2 słoiki prażonych jabłek(najlepiej domowych bez cukru)
-5 łyżek żelatyny
-10 łyżek wody
-pół litra mleka
-proszek budyniowy
-pół kostki miękkiego masła
-bita śmietana
 
 
Sposób przygotowania:
1.Do garnka dodaj jabłka, doprowdź je do momentu wrzenia.
2.4 łyżki żelatyny połącz z gorącą wodą.
3.Do jabłek dodaj żelatynę i wymieszaj.
4.Do tortownicy na spód wyłóż herbatniki.
5.Na Herbatniki wylej masę jabłeczną i wstaw do lodówki.
6.Na stężone jabłka połóż 2 warstwę herbatników.
7.Masło zmiksuj, dodaj do niego ugotowany uprzednio budyń.
8.Na petitki wylej budyń i wstaw do lodówki do momentu stężenia.
9.Przygotuj bitą śmietanę, pamiętaj by nie była ona za słodka.
10.Na ciasto wyłóż warstwę bitej śmietany i wstaw do lodówki by zmacerowała się.
11.Pokrój ciasto i gotowe.

3 komentarze:

  1. Jestem ogromną fanką szarlotki !! :)) Jutro zabieram się za jej zrobienie :) Pozdrawiam Was Kochani cieplutko !!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jutro wypróbuję. Ciasto do pieczenia to coś dla Mnie! Nie potrafię piec dlatego takie rozwiązanie cieszy mnie bardzo :)

    OdpowiedzUsuń