Hej! Powracam do Was z przepisem, który bardzo mi podpasował.Kiedy ostatnio nie miałam pomysłu co przyrządzić Sobie i Danielowi na kolację ujrzałam bagietkę. Pomysł narodził się od razu. Zapraszam dalej!
Składniki na 2 hot dogi:
-2 kawałki bagietki (ważne by były to końcówki)
-2 parówki
-4 plastry żółtego sera
-majonez
-ketchup
-masło
Sposób przygotowania:
1.Odkrajamy bagietkę.
2.Ze środka wydłubujemy wnętrze.
3.Gotujemy parówki.
4.Smarujemy bułki od środka masłem.
5.Wkładamy po 2 plasterki sera.
6.Pieczemy w temperaturze 190-200 stopni przez około 5 minut.
7.Następnie wyjmujemy bagietki z pieca.
8.Na dno wlewamy trochę sosów.
9.Wkładamy parówki
10.Dodajemy sosy jeszcze raz.
11.zapiekamy około 3 minuty w tej samej temperaturze.
12.Jemy.
Smacznego! Klaudia:)
hmm.. a gdzie warzywa ?? Bo taka wersja to mega tucząca ..??!! Ale co kto lubi :)
OdpowiedzUsuńDodane warzywa nie ujmą ilości kalorii;)
UsuńBardziej myślałam tu o grillowanej bułce z warzywami bez parówki !! Osobiście uwielbiam takie cuda z pieczarkami i prażoną cebulką z sosem czosnkowym hmm... pychaaa!!
Usuńmusimy kiedyś wypróbować:))
Usuńdobry pomysł i piątak w kieszeni;D
OdpowiedzUsuńco prawda to prawda
UsuńMam pytanie co do tego :" 4.Smarujemy parówki od środka masłem. " jak posmarować parówki od środka masłem?
OdpowiedzUsuńoczywiście wdarła się pomyłka. Chodzi o bułkę;)
Usuń